Kuren op maat

De kuur

 

De kuur

Oorsprong van het vasten/reinigen

Vasten of reinigen is zo oud als de mensheid en waarschijnlijk nog veel ouder. Als we kijken naar dieren in de natuur die zich ziek voelen, zien we dat ze zich vaak op een rustig plekje terugtrekken en instinctief stoppen met het tot zich nemen van voedsel. Dit gedrag zien we ook vaak bij kleine kinderen. De ‘innerlijke arts’ van zowel het dier als het kind weet wat nodig is om de gezondheid terug te vinden.
Waarom een kuur?


De basis van onze gezondheid ligt in een gezond spijsverteringsstelsel. Door stress en verkeerde voedingsgewoonten kunnen tal van klachten ontstaan op lichamelijk maar ook geestelijk vlak, bijv. vermoeidheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, verstopping, allergie etc. Onze spijsvertering is veelal overbelast, omdat wij doorgaans te veel, te snel en te geraffineerd (bewerkt) eten.

meer

Voor wie?

Een kuurweek is bedoeld voor iedereen die toe is aan een moment voor zichzelf.Een moment van rust, van ontspanning, van verwend worden en even de boel de boel laten.

meer

Wat kunt u verwachten?

 

We werken met kleine groepen (max. 10 deelnemers) om iedereen individueel zo goed mogelijk  te kunnen begeleiden. Er wordt  in het voorjaar gereinigd met (versgeperste) biologische groente-en vruchtensappen, bronwater en kruidenthee. In de najaarskuren worden ook verse vruchten gebruikt omdat dit de oogsttijd is en we zodoende meegaan in het ritme der natuur.

meer

Colon-hydrotherapie/darmspoeling

Om uw reinigingskuur nog soepeler te laten verlopen zou het goed zijn om in de week voorafgaande aan de kuurdagen 2 of 3 darmspoelingen te ondergaan. Dit past uitstekend bij de voorbereidingen waar u mee bezig bent.

Een darmspoeling of Colon-hydrotherapie duurt gemiddeld 45 minuten.

meer

Copyright © Kuren op maat. All rights reserved.